“BIA ka filmuar rrahjen e Sanduloviqit, ato video ia kanë dërguar dikujt”

“BIA ka filmuar rrahjen e Sanduloviqit, ato video ia kanë dërguar dikujt”

Lideri i Partisë Republikane, Nikola Sanduloviq, u arrestua më 3 janar dhe, sipas avokatit të tij Çedomir Stojkoviq, u rrah brutalisht në ambientet e Agjencisë për Siguri dhe Informacion (BIA).Sanduloviq u arrestua pak para orës 16:00, dhe më pas u dërgua në ambientet e BIA-s, ku pesëmbëdhjetë persona të maskuar e rrahën brutalisht për katër orë, sipas avokatit të tij.

I ka rënë të fikët disa herë dhe në fund është thirrur një ambulancë dhe është transferuar në Akademinë Mjekësore Ushtarake në Departamentin e Neurokirurgjisë, pasi siç pretendon avokati i është hequr pjesa e djathtë e trupit.

“Ata e kanë filmuar teksa po e rrahin dhe ato video ia kanë dërguar dikujt. Ai u arrestua dhe u rrah për shkak të një videoje në rrjetin social X (ish-Twitter), ku shihet duke vendosur kurorë lulesh në monumentin e familjes Jashari në Kosovë. Ai u akuzua për përhapje të intolerancës fetare, kombëtare dhe racore dhe në fakt u arrestua për vendosjen e luleve mbi varrin e një shqiptari. Pavarësisht se çfarë mendon dikush për Jasharin, si çdo qytetar tjetër i Serbisë, edhe Sanduloviq ka të drejtën e mendimit të tij. Për më tepër, regjistrimi është një ose dy vjet i vjetër. E gjithë kjo është bërë sipas recetës së Millosheviqit, në kohën kur ministër i Informimit ishte Aleksandar Vuçiq. Në të njëjtën kohë kur Sanduloviq u arrestua dhe u rrah brutalisht, mediat e regjimit nisën një fushatë kundër tij”, thotë avokati Çedomir Stojkoviq.

Sanduloviç më pas u lirua në shtëpi, ku u dërgua me ambulancë, por më vonë u arrestua përsëri dhe u dërgua në Burgun e Qarkut në Beograd, ku u mbajt deri në 48 orë.

Related Articles