Kryediplomati maqedonas: Të shfrytëzohet ky momentum

Kryediplomati maqedonas: Të shfrytëzohet ky momentum

Bujar Osmani, Ministri i Punëve të Jashtme i Maqedonisë së Veriut, ka deklaruar që janë këtu për të mundësuar një dialog për palët dhe për të inkurajuar palët që të ndjekur shembullin tonë për të arritur paqen në rajon.Ai ka thënë se dialogu Kosovë-Serbi po mbahet në të njejtat hapësira fizike ku janë mbajtur negociatat për marrëveshjen e Ohrit.

Osmani ka thënë se duhet të shfrytëzohet momentumi i sotëm politik, pasiqë sipas tij përkushtim dhe bashkëpunim më të madh ndërkombëtar nuk ka pasur asnjëherë. Duhet të shfrytëzohet kjo energji e faktorit ndërkombëtar.

Ai ka treguar që sot Ali Ahmeti ka pasur takim me Lajçak me Borrel.

Related Articles