Londra mban një minutë heshtje në prag të funeralit të Mbretëreshës Elizabeth II

Londra mban një minutë heshtje në prag të funeralit të Mbretëreshës Elizabeth II

Në Londër, Big Ben goditi një herë për të shënuar fillimin e momentit të reflektimit dhe përsëri për të shënuar fundin e tij.

Njerëzit u ftuan të mbanin heshtje një minutëshe privatisht në shtëpi ose në pragun e derës.

Shumë u mblodhën në sheshet e qytetit për të shënuar së bashku një minutë heshtje.

Kryeministrja Liz Truss shkoi në shkallët e Downing Street në orën 20:00 dhe u pa në mënyrë solemne duke ulur kokën.

Një turmë e vogël njerëzish u ndalën pranë urës së Londrës dhe ulën kokat për të mbajtur minutën e heshtjes kombëtare.

Ata duartrokitën për të shënuar fundin e heshtjes në orën 20:01, shkruan Dailymail.

Dhjetra oficerë të policisë metropolitane u mblodhën gjithashtu në heshtje pranë vajtuesve dhe më pas kënduan himnin kombëtar.

Në Westminster Abbey, përgatitjet përfundimtare janë duke u bërë gati për funeralin të hënën.

Big Ben do të kumbojë gjithashtu nesër në intervale prej një minutë, ndërsa procesioni funeral niset nga shërbimi.

Për zilen do të përdoret një shall, i cili redukton ndikimin e zërit dhe krijon një ton më të qetë.

Related Articles