Rusia po kërkon trupa, nis rekrutimet për një batalion të ri

Rusia po kërkon trupa, nis rekrutimet për një batalion të ri

Shërbimet sekrete perëndimore raportojnë se Rusia po rekruton vullnetarë për të formuar një batalion të ri që do të vendoset në Ukrainë.Batalioni i ri do të quhet “Samara”, dhe pritet t’i bashkohet Korpusit të Tretë të Ushtrisë së Forcave të Armatosura Ruse.

Sipas ekspertëve nga Instituti për Studimin e Luftës, njësia e re do të përbëhet nga 15,500 burra pa përvojë të mëparshme ushtarake dhe të moshës midis 18 dhe 50 vjeç dhe do të jetë me bazë në Mulino, në rajonin e Nizhny Novgorod.

Ndërkohë, Moska vazhdon të trajnojë vullnetarë në rajonet Novosibirsk, Saratov, Ulyanovsk dhe Kurgan për luftën në Ukrainë, duke përforcuar të dhënat e mëparshme se lufta po hyn në një fazë të re.

Related Articles