SHBA i cilëson veprimet e Kinës rreth Tajvanit provokuese

SHBA i cilëson veprimet e Kinës rreth Tajvanit provokuese

Shtëpia e Bardhë tha sot se veprimet e Kinës në dhe rreth ngushticës së Tajvanit janë provokuese dhe të papërgjegjshme, pasi Taipei zyrtar njoftoi se avionët dhe anijet kineze po provonin një sulm në ishull.“Këto aktivitete përfaqësojnë një përshkallëzim të rëndësishëm në përpjekjet e Kinës për të ndryshuar status quo. Ata janë provokues, të papërgjegjshëm dhe rrisin rrezikun, mund të çojnë në llogaritje të gabuara”, tha Shtëpia e Bardhë.

Shtëpia e Bardhë shtoi se veprimet e Kinës janë në kundërshtim me qëllimin amerikan për ruajtjen e paqes dhe stabilitetit në rajonin e ngushticës së Tajvanit.

Related Articles