Shpjegimi i profesorit: Në Kosovë s’ka femicid, gratë s’urrehen 

Shpjegimi i profesorit: Në Kosovë s’ka femicid, gratë s’urrehen 

Me thirrjet për ndaljen e femicidit, vërshuan rrugët e Prishtinës të martën mbrëma.Qytetarët që dolën të protestojnë pas vrasjes së Liridona Ademajt, dikush po konsideron se ia huqën me përdorimin e termit femicid.

Për profesorin e universitetit, Blerim Canaj, rasti i Liridonës dallon, por po përdoret edhe nga institucionet qëllimshëm si mungesë e rezultateve pozitive.

Ky term lidhet me mosdurimin e gjinisë, edhe sipas juristëve, gjë që është prezente nëpër botë, por jo në Kosovë.

Ata që mbrojnë të drejtat e grave, shpjegojnë se qeveria dhe organet e drejtësisë duhet punuar në njohjen e saktë të femicidit, pasi e njeh edhe Konventa e Stambollit.

Related Articles