Stuhia diellore do të godasë Tokën nesër

Stuhia diellore do të godasë Tokën nesër

Ditën e nesërme një stuhi e vogël gjeomagnetike e klasës G1 se do të godasë tokën. Ky paralajmërim vjen nga Administrata Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike (NOAA) e cila këtë përfundim e nxjerr në bazë të matjeve permanente.Stuhi G-1 mund të dobësojë luhatjet e rrjetit të energjisë, të godasë satelitët dhe potencialisht të ndezë aurorat në rajonet rreth polit verior, në këtë rast ngjyrat elektrike do të shihen në qiellin mbi Kanada dhe Alaskë.

Kjo është studia më e dobët, pohon NOAA. Stuhia gjeomagnetike ndodh për shkak të një vrime koronale në rajonin jugperëndimor të faqes së diellit që po nxjerr jashtë “material të gaztë”.

Qendra e parashikimit të motit hapësinor të NOAA i klasifikon stuhitë gjeometrike në pesë faza – njëra është më e dobëta se katër të tjerat.

Stuhia që pritet të godasë Tokën këtë javë, mund të ketë një ndikim të ulët në satelitët dhe teknologjitë pnalet. Toka përjetoi një stuhi diellore më 19 korrik që solli aurora mahnitëse në veri të SHBA dhe Kanada. euronewsalbania

Related Articles