Suedezët marrin para kur raportojnë makina të parkuara ilegalisht

Suedezët marrin para kur raportojnë makina të parkuara ilegalisht

Në Suedi vendosën të shpërblejnë qytetarët që raportojnë parkim të paligjshëm.

Është një aplikacion që banorët e qytetit suedez të Uppsala mund ta përdorin për të raportuar parkimin e paligjshëm, pas së cilës do t’u paguhet një tarifë, sipas Euronews dhe mediave suedeze.

Krijues i aplikacionit është kompania Scout Park, dhe mund të përdoret nga të gjithë suedezët mbi 16 vjeç që kanë numër të sigurimeve shoqërore.

‘Duke përdorur aplikacionin, qytetarët mund të ndihmojnë rojet e parkingut për të gjetur persona që nuk respektojnë rregullat e parkimit në komunitet‘, tha kreu i kompanisë Erik Englund për revistën gjermane “Der Spiegel”.

Këto janë hapësira parkimi në qytet të menaxhuara nga një operator privat.

Sipas ‘Der Spiegel’, pasi një përdorues zbulon një automjet të parkuar ilegalisht në zonën në fjalë, ai ose ajo mund ta regjistrojë atë me celularin e tij dhe ta raportojë atë nëpërmjet aplikacionit. Pas kësaj, ai merr një mesazh se rojet komunale janë duke shkuar për në lokacion.

Nëse veprimi rezulton që pronari i makinës të marrë një biletë parkimi, sinjalizuesi do të marrë një bonus prej 100 korona suedeze, që është rreth nëntë euro.

Related Articles