Florida me një ligj të ri për mediat sociale, ndalon fëmijët nën 14 vjeç të përdorin ato

Florida me një ligj të ri për mediat sociale, ndalon fëmijët nën 14 vjeç të përdorin ato

Fëmijët nën 14 vjeç do të ndalohen të përdorin mediat sociale në Florida nga viti i ardhshëm.

I nënshkruar në ligj nga guvernatori Ron DeSantis, legjislacioni i kërkon kompanive të mediave sociale të fshijnë llogaritë e personave nën 14 vjeç.

Fëmijët e moshës 14 dhe 15 vjeç do të kenë nevojë gjithashtu për pëlqimin e prindërve përpara se të regjistrohen në platforma si Instagram dhe Snapchat .

Kompanitë që nuk arrijnë të fshijnë llogaritë rrezikojnë të paditen në emër të fëmijëve, deri në 10,000 dollarë (7,908 £) – dhe gjithashtu mund të gjobiten deri në 50,000 dollarë (39,538 £) për shkelje të ligjit.

Është vendosur të hyjë në fuqi në Florida nga janari i vitit të ardhshëm, por priten sfida nga kompanitë që pretendojnë se shkel kushtetutën amerikane.

Related Articles