Franca është vendi i parë në botë që ka vendosur të drejtën e abortit në kushtetutën e saj

Franca është vendi i parë në botë që ka vendosur të drejtën e abortit në kushtetutën e saj

Franca është bërë vendi i parë në botë që ka vendosur të drejtën e abortit në kushtetutën e saj.Parlamentarët votuan për të rishikuar kushtetutën e vendit të vitit 1958 për të mbrojtur “lirinë e garantuar” të grave për të abortuar, shkruan BBC.

Ai bëhet amendamenti i 25-të i dokumentit themelues të Francës moderne dhe i pari që nga viti 2008.

Sondazhet tregojnë se rreth 85 për qind e publikut e mbështeti reformën.

Related Articles