Izraeli do të dërgojë ndihmë në Turqi dhe Siri

Izraeli do të dërgojë ndihmë në Turqi dhe Siri

Izraeli ka thënë se do të dërgojë ekipe mjekësore dhe të kërkim-shpëtimit në Turqi dhe Siri.“Kjo është ajo që ne bëjmë në mbarë botën dhe kjo është ajo që bëjmë në zonat afër nesh”, tha kryeministri Benjamin Netanyahu.

Netanyahu tha se ishte në përgjigje të një kërkese nga qeveria turke dhe një kërkesë e cila ishte “pranuar gjithashtu për ta bërë këtë” për viktimat në Siri, pa specifikuar burimin.

Siria nuk e njeh Izraelin dhe të dy vendet janë në gjendje lufte që nga viti 1948.

Izraeli dhe Turqia rivendosën marrëdhëniet diplomatike vetëm në gusht, pasi Turqia i ndërpreu marrëdhëniet pas një incidenti vdekjeprurës në 2010.

Related Articles