Në më pak se 5m2 e pa dritare, nxënësit e Gjilanit mbajnë mësim

Në më pak se 5m2 e pa dritare, nxënësit e Gjilanit mbajnë mësim

Fillimisht mezi u ndërtua. E tashmë, mezi po zhvillohet mësimi.

Ani pse u deshën plot 11 vjet që shkolla e mesme e Muzikës dhe Artit Pamor në Gjilan të dalë në dritë, si duket me të nuk po bëhen rehat, raporton Kiks Kosova.

Në katin e tretë të objektit, aty në një qoshe është një klasë, në të cilën mësojnë vetëm tre nxënës.

Më parë ishin katër, por kjo e fundit e ndërroi shkollën.

Me shumë dëshirë e kanë zgjedhur drejtimin për pikturë, por sa herë kanë për ta mbajtur lëndën e grafikës, iu prishet qejfi.

Kjo nga era e padurueshme e ngjyrave që i përdorin, e cila nuk ka se ku të depërtojë, pasi që në këtë klasë nuk ka dritare.

Nxënësit thonë se nga ajri që thahet e aroma e padurueshme, shpeshherë kanë probleme shëndetësore.

Frikë thonë se kanë nga mundësia e ngjitjes së ndonjë sëmundjeje.

Të mbyllur pothuajse hermetikisht, në klasën që i kalojnë 6 orë gjatë ditës e 30 gjatë javës, ata vështirë e kanë edhe qëndrimin aty.

Në atë dhomë me më pak se 5 metra katrorë, më parë kishte qenë biblioteka e shkollës, e tash ka një vit që në të nxënësit e pikturës mbajnë çdo ditë mësim.

Shumë më vështirë thonë se e kanë pasur gjatë dimrit. Sipas nxënëses Medina Beqiri, shpeshherë ngrohjet e shkollës nuk kanë funksionuar, prandaj janë detyruar të marrin ngrohëse elektrike.

Përveç që e rrezikshme, ajo thotë se nga ambienti i ngushtë, sa s’janë ngufatur.

Shpresë ka që të paktën vitin e fundit të shkollës së mesme të mos e kalojë në këtë klasë.

Si duket edhe profesorët zor se ia dalin ta përballojnë këtë ambient të vogël.

Megjithatë, ai shpreson që së shpejti t’u bëhet një zgjidhje më e mirë, ku mund ta zhvillojnë mësimin si duhet. 

Related Articles