Një vajzë gjermane pranon fenë islame në Xhaminë shqiptare në Leverkusen

Një vajzë gjermane pranon fenë islame në Xhaminë shqiptare në Leverkusen

Sot në xhaminë “Mesxhidi Aksa” në Leverkusen një vajzë Gjermane e quajtur Lisa Golmer pranoi Islamin pranë imamit Hoxhë Hasan Baftijari.Pasi Imami i shpjegoi rreth Islamit, u diskutua gjerë e gjatë rreth fesë islame dhe pasiqë u konstatua së me bindje dëshiron ta pranojë Islamin dhe pa imponim motra shqiptoi shehadetin-deklaraten Islame duke u bërë muslimane.

Tani e tutje Lisa dëshiron të quhet Medina.

Allahu e forcoftë, Medinën në Islam!, thuhet në njoftimin nga Xhamia-Moschee Mesxhidi Aksa në Leverkusen të Gjermanisë.

Related Articles