Serbia paralajmëron tensione në lidhje me vendimin për tabelat

Serbia paralajmëron tensione në lidhje me vendimin për tabelatSekretari shtetëror në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Serbisë, Nemanja Staroviq, ka thënë se masa e reciprocitetit në lidhje me letërnjoftimet serbe dhe riregjistrimi i automjeteve në RKS është vendim i njëanshëm i Kosovës që sjell tensione.

“Nuk ka dyshim se masat e shpallura kanë për qëllim zvogëlimin e të drejtave të pjesëtarëve të komunitetit serb dhe vështirësojnë jetën e tyre të përditshme”, Staroviq.

“Masat e reja të qeverisë në Prishtinë vështirësojnë jetën e përditshme të serbëve në Kosovë dhe nuk janë pjesë e procesit të dialogut të Brukselit”, tha Staroviq, duke paralajmëruar tensione të mundshme.

Related Articles