​Sot është Dita Botërore e Çokollatës

​Sot është Dita Botërore e Çokollatës

7 korriku shënon Ditën Botërore të Çokollatës.

Fillimisht, çokollata konsumohej vetëm si pije dhe ishte me shije të hidhur, derisa në Evropë çokollata u bë e njohur në shekullin e 16-të pasi iu shtua sheqeri.

Në botën moderne, afërsisht dy të tretat e kakaos në botë prodhohet në Afrikën Perëndimore.

Sot, çokollata është bërë një pjesë e kulturave të ndryshme dhe konsumohet për gëzim, romancë, por edhe në përditshmëri.

7 korriku konsiderohet si një ditë kënaqësie në të cilën duhet shprehur dashurinë tuaj për çokollatat.

Related Articles