Presidentja Osmani për nënën Ferdonije: Shembull i qëndresës në momente të vështira

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, në 24-vjetorin e rrëmbimit dhe zhdukjes së katër djemve dhe burrit të nënës Ferdonije Çerkezi,…

Pritje që s’shuhet kurrë, ‘Zonja e hekurt’ rrëfen përjetimet e saj për Gazetën “Enigma”

Gazeta “Enigma” sjell rrëfimin rrëqethës të Ferdonije Qerkezit, apo të njohur si ‘Nëna Ferdonije’ e cila gjatë luftës së Serbisë…

Ferdonije Qerkezi nderohet me Medaljen Presidenciale nga Osmani në 15-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani, i ka ndarë Medaljen Presidenciale Ferdonije Qerkezit, në nder të 15-vjetorit të Pavarësisë së Kosovës.…

Historia e nënës Ferdonije që po përjetësohet tashmë edhe në film

Ishte marsi i ftohtë i vitit 1999 kur policia serbe hyri në shtëpinë e Ferdonije Qerkezit në Gjakovë duke ia…