Ushtarët gjerman edhe më tutje në Kosovë, qeveria gjermane pro vendimit

Ushtarët gjerman edhe më tutje në Kosovë, qeveria gjermane pro vendimit

290 ushtarë gjermanë me shumë gjasë do të vazhdojnë të shërbejnë edhe më tutje në Kosovë.

Kjo pasi kabineti qeveritar i Gjermanisë nën udhëheqjen e kancelarit Olaf Scholz, ka miratuar vendimin për zgjatjen edhe për një vit të mandatit të ushtarëve që shërbejnë në kuadër të misionit të KFOR-it, transmeton Gazeta Enigma

Njoftimin e ka dhënë Ministria Federale e Mbrojtjes së Gjermmanisë.

Sipas këtij njoftimi, ky vendim vjen pas ngritjes së tensioneve mes Kosovës dhe Serbisë.

“Ushtarët e dislokuar aktualisht përfshijnë rreth 210 të një kompanie operative gjermane që do të vendosen në terren për një vit në të ashtuquajturën Komanda Rajonale Perëndimore. Kompania e re synon të zëvendësojë forcat austriake dhe të trajnohet për të kontrolluar trazirat” – thuhet në njoftim.

Bundeswehr-i gjerman është prezent në Kosovë që nga 12 qershori 1999.

Tani është në dorën e Bundestagut për të votuar këtë vendim. / Gazeta Enigma

Related Articles