Bildt: Pavarësisht prapavijës, situata Kosovë-Serbi qartazi po përkeqësohet përsëri

Bildt: Pavarësisht prapavijës, situata Kosovë-Serbi qartazi po përkeqësohet përsëri

 Ish-kryeministri i Suedisë, Carl Bildt, ka reaguar pas situatës së fundit në veri të Republikës së Kosovës, ku serbët lokalë kanë provuar të kundërshtojnë hyrjen e kryetarëve të rinj në objektet e Komunave.Bildt ka thënë se është Aleksander Vucic atij të cilit i konvenon të provokojë tensione, për të hequr vëmendjen nga zhvillimet e brendshme në Serbi, megjithatë shton se pavarësisht prapavijës, sitauta mes Kosovës dhe Serbisë po përkqesohet përsëri.

“Eshte Aleksander Vucic ai  i cili ka interes të provokojë tension për të larguar vëmendjen nga shumë çështje të brendshme në Serbi. Sido që të jetë sfondi, situata Serbi-Kosovë po përkeqësohet qartë – përsëri!”, ka shkruar Bildt.

Related Articles