COVAX arrin marrëveshje me Modernën për blerjen e 500 milionë dozave të vaksinave

COVAX arrin marrëveshje me Modernën për blerjen e 500 milionë dozave të vaksinave

COVAX do të ketë 500 milionë doza të vaksinës antiCOVID-19 të Moderna-s, pas një marrëveshjeje të nënshkruar me Aleancën për vaksinat (Gavi).Dozat e para do të livrohen në tremujorin e katërt të 2021, me një total prej 34 milionë doza të disponueshme në 2021 dhe deri në 466 milionë doza në 2022″, theksoi Gavi në një komunikatë të publikuar sot.

Vaksina Moderna administrohet përgjithësisht në dy doza, edhe pse rekomandimet e reja parashikojnënjë dozë nëse pacienti ka kaluar COVID-19 së fundi.

“Marrëveshja përmban gjithashtu mundësi që lejojnë marrjen e mundshme të dozave të vaksinave që janë të përshtatshme për variante të ardhshme”, theksoi organizata me qendrë në Gjenevë.

Related Articles