Kastrati i LDK-së: Disa qytetarë të paguajnë tatimin e disa jo në Rahovec, padrejtësi

Kastrati i LDK-së: Disa qytetarë të paguajnë tatimin e disa jo në Rahovec, padrejtësi

Shefi i GP-së të Lidhjes Demokratike, Lirigzon Kastrati tregon se kjo parti ka kërkuar që të bëhet falja e tatimit.Ai thotë se ka bërë edhe një kërkesë tjetër në Kuvend por s’ka pasur përkrahje.

“Ne si LDK i kemi bërë një ftesë kryesuesit që me mbajtë një seancë të jashtëzakonshme për me pa mundësin e faljes së tatimit të paktën ndonjë pjesë, për këtë skam pasur mbështetje. Në seancë të rregullt pas afatit kemi votuar normat e tatimit, kam kërkuar që të jetë 0,1 % nuk kam gjetur mbështetje nga shumica tash normat janë më të larta se sa kanë qenë në vitin e kaluar me arsyetimin e kryetarit komunës se zbritja është më e madhe sa i përket bazës tatimore”.

Se disa qytetarë do të paguajnë tatimin e disa jo për këtë nuk është pajtuar , asamblisti Kastrati.

Ai e ka quajtur padrejtësi këtë ndarje.

“Në zonat e para dhe të dyta për Rahovecin tatimi në oborre rritët prej 20-40% varësisht zonave të caktuara, kjo është në rritje. Rahoveci një pjesë të qytetarëve ka leju që mos me pas tatim që kanë shpi më të vogël se 140 m4. Në seancë e kemi thënë që kjo është padrejtësi por partia në pushtet e ka shumicën dhe po bënë si donë”, theksoi Kastrati.

Related Articles