Këta janë tre fëmijët që u mbytën në lumin Ibër në mars 2004

Këta janë tre fëmijët që u mbytën në lumin Ibër në mars 2004

Sot shënohet 19-vjetori i mbytjes së tre fëmijëve në lumin Ibër në fshatin Çabër: Egzon Deliu, Avni Veseli dhe Florent Veseli.Ata u mbytën tragjikisht në lum duke ikur nga disa serbë që po i ndiqnin.

Kjo ishte një ditë e zezë për Mitrovicën dhe gjithë Kosovën dhe kjo bëri që tërë Kosova të vërshohet nga protestat në shenjë solidarizimi.

Kjo ngjarje ishte fillimi i “Trazirave të Marsit” të vitit 2004.

Fitim Veseli 13-vjeçar, Florent Veseli 9-vjeçar e Egzon Deliu 12-vjeçar u hodhën në lumin Ibër e më nuk dolën të gjallë.

Por hedhja e tyre në lumin e thellë, të ftohtë e të rrëmbyeshëm nuk ishte e rastësishme.

Fitim Veseli, i cili ishte shok i viktimave, e që arriti të shpëtojë e kishte përshkruar këtë ngjarje të rëndë për të.

Related Articles