Maroku i pari shtet i Afrikës që i jep armë Ukrainës

Maroku i pari shtet i Afrikës që i jep armë Ukrainës

Sipas faqes së lajmeve Menadefense, rreth 20 tanke T-72B, të cilat po modernizoheshin në Republikën Çeke, u dërguan në Ukrainë një javë më parë.Vendimi për dorëzimin e armëve u mor gjatë takimit të bazës ajrore Rammstein për Ukrainën, i cili u zhvillua më 26 prill 2022.

Tanket ishin pjesë e një numri më të madh të sjellë nga ushtria marokene nga stoqet bjelloruse në 1999 dhe 2000.

Related Articles