Rriten çmimet në bregdetin shqiptar, rekordi i turistëve shoqërohet me shtrenjtime

Rriten çmimet në bregdetin shqiptar, rekordi i turistëve shoqërohet me shtrenjtime

Vlora tashmë mund të quhet qyteti i turizmit gjithë vjetor. Edhe pse jemi në muajin prill, moti i ngrohtë bëri që plazhet atje të mbushen plot nga vizitorët.

Ndërkohë operatorët turistikë thonë se deri më tani numri i rezervimeve krahasuar me vitin e kaluar është 20% më i madh.

Por rritja e numrit të turistëve, ka sjellë dhe rritje të çmimit të pronës në qytetin bregdetar.

Kjo pasi të huajt po interesohen akoma për të blerë apartamente në këtë zonë. Çmimi për metër katror i të cilëve momentalisht shkon 2500-3500 euro.

Por sipas kreut të dhomës së tregtisë Vlorë, çmimi mund të rritet akoma më shumë, raporton TCH.

Kërkesat më të shumta për prona vijnë kryesisht nga kosovarët, italianët por dhe gjermanët.

Related Articles