Vitia: Të gjithë invalidët e UÇK-së do të kompensohen për protezat e reja

Vitia: Të gjithë invalidët e UÇK-së do të kompensohen për protezat e reja

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka raportuar sot në Komisionin për Mbikëqyrjen e Financave Publike.Vitia aty foli rreth raportit të auditimit të performances “Efektiviteti i Programit për Trajtimin e Pacientëve jashtë Institucioneve Shëndetësore Publike”.

Kreu i Shëndetësisë ndër të tjera foli edhe për shërbimin e veteranëve me proteza të reja.

Ai tha se do të bëhet kompensimi i tyre me proteza të reja.

“Sa i përket invalidëve shumica kërkesave janë bërë në nëntor dhjetor 2023, përveq dy tri kërkesave që janë nga muaji gusht i vitit të kaluar dhe kur kemi parë që janë analizuar të gjitha rrugët dhe e gjithë qeveria jo vetëm Ministria ka pasur ndjeshmërinë maksimale të gjendet njëherë e mirë që të institucionalizohet i gjithë ky proces e të shkojë përmes fondit të sigurimeve shëndetësore dhe nga vendimi që kemi marrë para pak ditësh në Qeverinë Republikës së Kosovës dhe të gjitha këto kërkesa janë miratuar dhe të gjithë invalidët e UÇK-së do të kompensohen për mirëmbajtjen për proteza të reja”, tha Vitia.

“Natyrisht, është obligim, më së paku që mund të bëjmë për këtë kategori, në anën tjetër Ministria Shëndetësisë në tri vitet e ardhshme ka ndarë një buxhet mbi 2 milion e 100 mijë që këto shërbime përmes një plani të veprimit që ka miratuar në vitin e kaluar më këto investime edhe investime materiale dhe shtimin e numrit të resuresve njerëzore, këto shërbime mbas tri viteve invalidët e UÇK-së të mos kenë nevojë të dalin jashtë institucioneve tona publike, jashtë vendit tonë mirëpo t’ i marrin nga institucionet shëndetësore publike që ne se si shoqëri kemi obligim për t’ ju mundësuar sa do pak që mundemi, edhe problemet që ka kjo kategori”, theksoi kreu i Shëndetësisë.

Related Articles