Kontrolli dhe siguria e produkteve ushqimore në temperatura të larta, AUV jep detaje për “Enigmën”

Temperaturat e larta kanë rritur edhe rrezikshmërinë nga konsumi i produkteve të ndryshme që janë më të mdieshme gjatë ditëve…

​Sot është Dita Botërore e Çokollatës

7 korriku shënon Ditën Botërore të Çokollatës. Fillimisht, çokollata konsumohej vetëm si pije dhe ishte me shije të hidhur, derisa…

Ilaçet popullore për humbjen e peshës dhe diabetin rrisin rrezikut e verbimit

Njerëzit që marrin medikamentet për të trajtuar diabetin dhe obezitetin, Ozempic ose Wegovy mund të kenë një rrezik më të…

Një mirëseardhje e rehatshme për nënat dhe foshnjat në QKUK

Në katër reparte të Klinikës së Obstetrikës dhe Gjinekologjisë (KOGJ) në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës u bënë renovime të…

Ushqimet ultra të përpunuara duhet të kenë paralajmërime për shëndetin njëjtë si duhani, thotë shkencëtari

Ushqimet ultra të përpunuara (UPF) duhet të shiten me paralajmërime për rrezikun në shëndet, njëjtë siç bëhet me duhanin, pasi…

Dy operacionet më të ndërlikuara të Kirurgjisë Abdominale realizohen me sukses në Kosovë

Në Klinikën e Kirurgjisë Abdominale të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, janë realizuar me sukses dy procedura kirurgjike të komplikuara,…

Shkëmbime të nxehta në Kongres mbi origjinën e COVID-19

Dr. Anthony Fauci, që ishte eksperti më i lartë i sëmundjeve infektive në Shtetet e Bashkuara deri kur u largua…

Shtohen dy shërbime të reja në QKUK

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka njoftuar se janë shtuar dy shërbime të reja në repartet e QKUK-së, për tëe…

Sindroma e gjumit të vonuar: Çfarë duhet të dini për këtë çrregullim të pakohë

A ju mban ora e brendshme zgjuar natën? Sindroma e fazës së vonuar të gjumit mund të jetë fajtor dhe…

Përpjekje e re për të trajtuar epideminë e mbidozës nga drogat 

Administrata e Presidentit Biden ka nisur një përpjekje të re për të trajtuar epideminë e mbidozës nga drogat në Shtetet…