Vodafone njofton se do t’i largojë 11 mijë punëtorë nga puna

Vodafone njofton se do t’i largojë 11 mijë punëtorë nga puna

Vodafone ka njoftuar një program masiv të humbjeve të vendeve të punës, që do të ndikojë në operacionet e saj në Mbretërinë e Bashkuar, në një përpjekje për të rikuperuar performancën e saj financiare.Shefja e re ekzekutive e kompanisë, Margherita Della Valle, tha se firma e telekomit ishte bërë jokonkurruese dhe 11,000 njerwz do tw duhet tw largohen nga puna.

Della Valle u emërua përgjithmonë CEO muajin e kaluar, pasi paraardhësi i saj Nick Read u rrëzua në fund të vitit të kaluar, shkruan Skynews.

“Performanca jonë nuk ka qenë mjaft e mirë. Prioritetet e mia janë klientët, thjeshtësia dhe rritja. Ne do të thjeshtojmë organizatën tonë, duke shkurtuar kompleksitetin për të rifituar konkurrencën tonë”.

Vodafone raportoi një rënie prej 1.3% në të ardhurat vjetore në 16 miliardë dollarë.

Related Articles