Brazili dhe tri shtete të tjera heqin ankesën nga FIFA, futbollistët lejohen të luajnë në Ligën Premier

Brazili dhe tri shtete të tjera heqin ankesën nga FIFA, futbollistët lejohen të luajnë në Ligën Premier

Paraqitja e disa yjeve këtë fundjavë në elitën e futbollit anglez ka qenë në dyshim.

Kjo për faktin se FA dhe Britania e Madhe i kishte ndaluar lojtarët të shkonin në 66 shtete që ishin në listën e kuqe për shkak të COVID-19. Shumica e shteteve nga Amerika Latine ishin në këtë listë dhe lojtarët nuk u lejuan t’iu bashkohen Kombëtareve. Kjo ka bërë që disa nga vendet si Brazili, Kili, Meksika e Paraguai të bënin një ankesë në FIFA.

Shtëpia më e madhe e futbollit botëror mori vendim që lojtarët që kishin ftesa dhe nuk u lejuan t’iu bashkohen Kombëtareve të tyre të suspendoheshin për pesë ditë. Megjithatë shtetet si Brazili, Kili, Meksika e Paraguai kanë tërhequr ankesën në FIFA dhe lojtarët nga këto shtete do të kenë të drejtë loje këtë fundjavë në Angli.

Plot 12 futbollistë rrezikonin që mos të luanin ndeshjet e kësaj xhiro në elitën e futbollit anglez, Ligën Premier. Ndër emrat kryesorë ishin Ederson, Gabriel Jesus, Fabinho, Alisson Becker, Roberto Firminio, Fred apo Thiago Silva.

Related Articles