Gërvalla: Rusia është kërcënim përmes Serbisë, kërkojmë mesazhe të qarta nga BE-ja dhe aleatët

Gërvalla: Rusia është kërcënim përmes Serbisë, kërkojmë mesazhe të qarta nga BE-ja dhe aleatët

Kryediplomatja kosovare, Donika Gërvalla-Schwarz, ka thënë se Rusia është kërcënim për rajonin tonë nëpërmjet Serbisë teksa ka kërkuar mesazhe të qarta nga Bashkimi Evropian dhe aleatët tjerë për këtë çështje.Gërvalla-Schwarz, në një intervistë për një medium estonez, ka folur edhe për dialogun Kosovë-Serbi, ku tha se Serbia nuk është palë e përkushtuar.

“Është e nevojshme të arrihet normalizimi i marrëdhënieve, bëhet fjalë për njohje reciproke dhe mund të ndodhë. Por dialogu kërkon dy palë të interesuara dhe për momentin ndjej se Serbia nuk është shumë e përkushtuar ndaj tij”.

“Një dialog i suksesshëm nuk mund të zhvillohet nëse fqinji ynë na kërcënon dhe sjell ushtrinë e tij në kufirin tonë. Derisa Kosova merr pjesë në stërvitjet ushtarake me vendet e Bashkimit Evropian dhe NATO-s, Serbia ka pasur më shumë se 100 stërvitje të përbashkëta ushtarake me Rusinë deri në vitin 2021. Ne i kuptojmë këto mesazhe dhe e dimë se Rusia është një kërcënim për rajonin tonë përmes Serbisë dhe kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për mesazhe të qarta nga Bashkimi Evropian dhe aleatët e tjerë” tha Gërvalla-Schwarz.

Mes tjerash, ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës u shpreh optimiste.

“Ne e dimë se negociatat e Brukselit përballen me shumë sfida, por jemi të bindur se delegacioni ynë do të arrijë rezultate të mira atje nëse Serbia vërtet fillon t’i marrë gjërat seriozisht”, tha ajo.

Related Articles