Lamtumira e fundit Kadaresë, sot varroset shkrimtari

Lamtumira e fundit Kadaresë, sot varroset shkrimtari

Gjatë të mërkurës do t’i jepet për herë të fundit lamtumira shkrimtarit më të arritur shqiptar, Ismail Kadare.

Ai ndërroi jetë të hënën në mëngjes në kryeqytetin shqiptarë, Tiranë.

Homazhet publike dhe ceremonia shtetërore do të organizohen në mjediset e Teatrit të Operas dhe Baletit dhe Ansamblin Popullor nga ora 09:00-11:00 dhe 11:30 deri në 13:30.

Kadare pas vetës la një bagazh të pasur letrarë, që është përkthyer në mëshumë se 40 gjuhë të botës.

Ai është vlerësuar me një sërë çmimesh ndërkombëtare për punën e tij.

Vitin e kaluar, presidenti francez Emmanuel Macron i dha atij titullin Oficeri i Madh i Legjionit të Nderit. /Gazeta Enigma

Related Articles