Mandl: Historikisht Serbia ka qenë agresori, ndërsa Kosova ishte viktima

Mandl: Historikisht Serbia ka qenë agresori, ndërsa Kosova ishte viktima

Në Parlamentin Evropian sot është diskutuar për aplikimin e Kosovën për t’u bërë anëtare e Bashkimit Evropian.Në fjalën e tij, eurodeputeti Lukas Mandl ka thënë se Serbia dhe Kosova nuk duhet të merren si të njëjta, pasi që historikisht njëra ka qenë agresori dhe tjetra ka qenë viktima, njofton Klan Kosova.

Duke folur për aplikimin e Kosovës për t’u bërë pjesë e BE-së, ai ka theksuar se të njëjtin vit ka aplikuar edhe Ukraina.

“S’duhet të harrojmë që ka qenë viti i njëjtë kur e gjithë bota e lirë ka qenë më e bashkuar se kurrë dhe shumë aktorë në botën e lirë, kuptuan se sa është e rëndësishme që të kujdesemi për lirinë tonë, vlerat tona, për t’i mbrojtur ato kundër agresionit”.

“Kjo është ajo që qytetarët e Kosovës kanë dekada që e bëjnë dhe janë detyruar ta bëjnë fatkeqësisht meqë janë ata që janë sulmuar para 25 vjetësh – ata na dhanë një shembull të qartë se si mund të luftohet, por edhe si të krijohet një shtet modern, shtet me kushtetutë moderne dhe me sundim ligji”, tha ai.

Tutje, duke aluduar në takimin e nivelit të lartë që pritet të ndodh më 18 mars në Ohër, ai ka thënë se pritet një javë që do të merren disa vendime shumë të rëndësishme.

“Përpara e kemi një javë ku pritet të merren disa vendime shumë të rëndësishme dhe nuk duhet të mendojmë se këto dy vende janë të njëjta sepse historikisht një vend ka qenë agresori dhe tjetri ka qenë viktima. Gjatë kësaj kohe kemi parë se një vend nuk ka qëndruar pro sanksioneve ruse dhe një shtet tjetër ka qenë plotësisht pro sanksioneve dhe në përputhje të plotë me të gjithë politikën tonë të sigurisë”, ka thënë Mandl.

Related Articles