Ndahet nga jeta veterani folklorik, Kapllan Nikçi

Ndahet nga jeta veterani folklorik, Kapllan Nikçi

Veterani i muzikës dhe valles folklorike, Kapllan Nikçi, është ndarë nga jeta.

Nikçi me zërin e tij dhe me pamjen prej një malësori, njihet si bartës i kulturës dhe traditës, duke qenë aktivist artistik në Ansamblin Folklorik Autokton ”Rugova”.

Qëllimi i tyre ishte të ringjallin dhe të forcojnë vlerat kulturore kombëtare dhe traditat e këngës së folklorit rugovas.

Related Articles