Një muaj paraburgim për zyrtarin e Ministrisë së Kulturës që u kap në flagrancë duke marrë ryshfet

Një muaj paraburgim për zyrtarin e Ministrisë së Kulturës që u kap në flagrancë duke marrë ryshfet

Gjykata Themelore e Prishtinës ka njoftuar se ia ka caktuar masën e paraburgimit një muaj zyrtarit të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, i cili u kap në flagrancë duke marrë ryshfet nga dy biznese.Sipas Gjykatës, ai po dyshohet për “marrje të ryshfetit.

“Gjykata Themelore në Prishtinë – Departamenti për Krime të Rënda, ka vendosur lidhur me kërkesën e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit L.G. për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprën penale Marrja e ryshfetit nga neni 421 par 1 të të Kodit Penal të Republikës së Kosovës”.

“Gjyqtari i procedurës paraprake kërkesën e prokurorit të shtetit për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurit L.G e ka aprovuar si të bazuar dhe të njëjtit i ka caktuar masën e paraburgimit në kohëzgjatje prej një (1) muaji. Të pandehurit L.G. paraburgimi i është caktuar në bazë të nenit187 par 1 nen par. 1.1 dhe 1.2 pika 1.2.1, 1.2.2 dhe 1.2.3 të KPPK-së”, thuhet në njoftim.

Ndërsa, kërkesa e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Departamenti për Krime të Rënda, është e bazuar dhe e argumentuar për këtë fazë të procedurës.

Pas mbajtjes së seancës dëgjimore dhe analizimit të shkresave të lëndës, gjyqtari i procedurës paraprake, ka ardhur në përfundim se kërkesa e Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Departamenti për Krime të Rënda, është e bazuar dhe e argumentuar për këtë fazë të procedurës. /Gazeta Enigma/.

Related Articles