Peci ua lë në dorë komunave qentë endacakë (VIDEO)

Peci ua lë në dorë komunave qentë endacakë (VIDEO)

Për 23 vjet ishte çështja më problematike për krejt pushtetet.E tek këtë të enjte, Ministria e Bujqësisë nxori një Udhëzim Administrativ përmes të cilit synon të vendosë rregull njëherë e mirë për trajtimin e qenve endacakë, raporton Klan Kosova.

Sipas dokumentit të nënshkruar nga ministri Faton Peci, për këtë temë tani topi kalon tek pushtetet lokale. Por, bartja e detyrimeve nga qendra në komuna pa buxhet po del të jetë e kotë.

Qytetarët kërkojnë që me këtë problematikë të merren sa më parë institucionet. Pavarësisht kush e ka obligim, endacakët duhet larguar me patjetër.

Dokumenti që hyn në fuqi 7 ditë pas publikimit në Gazetën Zyrtare, përfshin edhe veprimet dhe sjelljet ndaj qenve që nga momenti i kapjes, izolimit, e deri te adoptimi.

Related Articles