AUV-i në Ferizaj asgjëson tri lopë me brucelozë, thirrje fermerëve t’i lajmërojnë rastet

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës ka nisur një aktivitet për asgjësimin e kafshëve me sëmundje të brucelozës në rajonin e…

Edhe Kosova largon nga tregu disa seri të produkteve “Kinder”

Ashtu sikurse në shumë vende të botës, edhe në Kosovë janë larguar nga tregu disa produkte “Kinder”, raporton Gazeta Enigma.…

300 gjoba të shqiptuara dhe 75 lokale të gastronomisë janë mbyllur nga AUV

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës (AUV) e asistuar nga Policia e Kosovës (PK), po vazhdojnë punën në mbikëqyrje të zbatimit…

AUV inspekton respektimin e masave kundër COVID-19, mbrëmë shqiptoi 13 gjoba për disa lokale në Prishtinë

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka vazhduar me inspektimin e lokaleve në kryeqytet se sa janë duke i respektuar masat…

Mbyllen 24 lokale për mos-respektim të masave antiCOVID

Inspektorati Sanitar i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë brenda një jave kanë mbyllur 24 lokale në Kosovë – kryesisht të…

Vetëm në shtator janë asgjësuar mbi 60 mijë shpezë për shkak të gripit

Ilirjana Zymberaj drejtoreshë e Inspektorarit në AUV ka thënë se pas të gjitha kontrolleve në terren, Kosova ka ushqim të…

AUV: Mbi 500 mijë kilogramë produkte u asgjësuan brenda këtij viti

Mbi 500 mijë kilogramë produkte ushqimore janë asgjësuar gjatë vitit 2021 nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë. Kështu ka treguar…

AUV-i i reagon pas akuzave të Lutfi Hazirit për çështjen e dënimeve

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka reaguar pasi kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri e akuzoi Qeverinë pasi inspektorët…

Reagon ashpër Lutfi Haziri pasi Inspektorët e shtetit zbarkojnë në Gjilan dhe mbyllin lokale

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka reaguar pasi inspektorët nga Agjencia e Veterinës dhe Ushqimit kanë mbyllur disa…

Në më pak së një muaj, 690 gjoba shqiptoohen nga AUV

Numri i rasteve të shumta të vdekjeve dhe i të infektuarve nga Covid-19 gjatë verës bëri që Kosova të ndërmarrë…