Kosova e varur shumë nga diaspora, paratë e mërgimtarëve diktojnë rritjen ekonomike

Ekonomia vazhdon të jetë e varur nga paratë që diaspora dërgon në Kosovë. Paratë e dërguara dhe ardhja e tyre…

Gjakova, Kamenica dhe Istogu, komunat me më së shumti diasporë

Instituti GAP ka publikuar të dhënat e fundit me përqindje për diasporën dhe numrin e popullsisë. Gjakova, Kamenica dhe Istogu…

Rreth 9 mijë aplikime nga diaspora për zgjedhjet e 17 tetorit, afati përmbyllet të mërkurën

Është duke vazhduar aplikimi i votuesve nga diaspora për zgjedhjet lokale që do të mbahen më 17 tetor. Afati për…

Diaspora entuziast edhe për zgjedhjet lokale, ky është numri i aplikacioneve në KQZ

Mbi 3 mijë aplikacione janë pranuar për t’u regjistruar si votues jashtë Kosovës për zgjedhjet e 17 tetor. Kështu ka…

Diaspora e gatshme t’i japë kredi Qeverisë

Qeveria e Kosovës ka filluar të ofrojë bono të Thesarit për diasporën, me qëllim të orientimit të fondeve të diasporës…

Diasporës kosovare s’i pritet të zbresin në tokë, “kërcet” grushti në aeroplan midis mikut e dhëndrit

Në një aeroplan të mërgimtarëve që po vinte për në Kosovë ka ndodhur një rrahje, raporton Gazeta Enigma. Kështu ka…