Paraqitet një rast i gripit të shpezëve Avian Influnza në Kosovë

Një Kosovë është paraqitur një rast i gripit të shpezëve Avian Influnza në komunën e Podujevës fshati Sekiraqë. Lajmi është…

Në Afrikë shpërthen gripi i shpezëve H5N1

Ivory Coast i cili gjendet në Afrikën perëndimore ka identifikuar gripin shumë patogjen H5N1 të shpezëve afër kryeqytetit Abidjan dhe…

Nga sot lejohet lëvizja dhe tregtimi i shpezëve në Kosovë

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, bazuar në vlerësimet për situatën epizootiologjike, ka ardhur në përfundim se Gripi i Shpezëve është…

Gripi i Shpezëve në Kosovë, asgjësohen rreth 10 ferma

Javë më parë u konfirmua prezenca e Gripit të Shpezëve tipi H5N8 në vendin tonë. Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë…

Detaje të reja nga AUV për prezencën e gripit H5N8 në Kosovë

Në analizat e kryera në Laboratorin e Ushqimit dhe Veterinarisë, ka rezultuar se në vendin tonë është prezent Gripi i…

Dyshimet për gripin e shpezëve, AUV: Mostrat janë marrë në katër qytete, kemi ngritur shtabin e krizës

Një ditë pasi njoftoi se ka dyshime të bazuara për paraqitjen e gripit të shpezëve, Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë…

Shfaqet përsëri në Kosovë Gripi i Shpezëve, merren masa për parandalim

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë ka njoftuar se kanë dyshime të bazuara për paraqitjen e sëmundjes “Gripi i Shpezëve” tek…