Vitia: Shëndetësisë publike së shpejti do t’i shtohen mbi 300 punonjës të rinj

Vitia: Shëndetësisë publike së shpejti do t’i shtohen mbi 300 punonjës të rinj

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, së fundmi ka njoftuar përmes një postimi në Facebook, se së shpejti shëndetësisë publike do t’i shtohen mbi 300 punonjës të rinj.

Vitia theksoi se tashmë është hapur konkursi nga ShSKUK për punonjës të rinj, përkatësisht për 200 infermierë të profileve të ndryshme si infermierë të përgjithshëm, mami, teknik radiologjike, teknik farmacie, laborantë mjekësorë e fizioterapeutë

“20 punëtorë mbështetës administrativ. Tetë ndihmës. Së shpejti do të hapet konkursi edhe për rreth 70 mjekë specialistë. Konkurse tjera do të pasojnë”, ka thënë ministri

Tutje, Vitia potencoi se me këto investime në burime njerëzore po reduktohet ngarkesa në punë dhe po përmirësohet cilësia e shërbimeve për pacientë./GazetaEnigma/

Njoftimi:

Related Articles