VV fut në rend të ditës votimin e një marrëveshje ndërkombëtare, PDK e LDK kundërshtuan

VV fut në rend të ditës votimin e një marrëveshje ndërkombëtare, PDK e LDK kundërshtuan

Deputetja e LVV’së, Jeta Statovci, ka propozuar që të ndryshohet rendi i ditës. Ajo kërkoi që të hyjë në rend të ditës shqyrtimi i projektligjit për ratifikimin e marrëveshjes ndërkombëtare për pjesëmarrjen e Kosovës në programin e BE’së “Evropa Digjitale për periudhën 2021- 20274” ndërmjet Kosovës dhe BE’së.Ky propozim- ndryshim nuk është përkrahur nga PDK e LDK.

Arben Gashi, shef i Grupit Parlamentar të LDK’së, ka thënë se nuk ka kuptim që të votohet kjo marrëveshje për faktin se Kosova është nën sanksione nga BE.

“E para, propozimi është i palogjikshëm sepse kemi në rend ditë 50 pika, e dyta është i paarsyeshëm sepse deputetët nuk e kanë parë materialin dhe nuk kanë pasur qasje dhe kohë ta shqyrtojnë. E treta, është e panevojshme sepse do të jetë joefektive. Ju e dini që Kosova është nën sanksione nga BE. Kot e miratojmë me procedurë të përshpejtuar këtë marrëveshje”, tha Gashi, duke njoftuar që nuk do ta votojnë.

Related Articles