Ambasadori i Suedisë kërkoi miratimin e Kodit Civil dhe strehimore për Komunitetin LGBTQ+ në Kosovë

Ambasadori i Suedisë kërkoi miratimin e Kodit Civil dhe  strehimore për Komunitetin LGBTQ+ në Kosovë

Të martën ambasadori i Suedisë në Kosovë, Jonas Westerlund, ka theksuar nevojën për kalimin e Projektkodit Civil, raporton Gazeta Enigma.

Westerlund ka theksuar edhe nevojën për strehimore për komunitetin LGBTQ+.

“Dje mbajta fjalën hyrëse në hapjen e “Prishtina Pride 2024”. Theksova nevojën për miratimin e kodit civil, njohjen ligjore të identitetit gjinor dhe nevojën për strehimore për LGBTQ+ në Prishtinë”, thuhet në postimin e tij në platformën X.

Kundër këtij Projektkodi, kanë dalë disa deputetë të partisë në pushtet, Lëvizjes Vetëvendosje.

Related Articles