Deklarohet Lajçak pas takimit tre-palësh për dinarin: Duhen takime tjera, shumë çështje politike kanë mbetur pa përgjigje

Deklarohet Lajçak pas takimit tre-palësh për dinarin: Duhen takime tjera, shumë çështje politike kanë mbetur pa përgjigje

Sot gjatë ditës në Bruksel, emisari  BE-së për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak ka zhvilluar takime me përfaqësues nga Kosova dhe Serbia rreth çështjes së dinarit. Saktësisht, Lajçak është takuar me përfaqësuesit e Bankës Qendrore të Kosovës të prirë nga Guvernatori, Ahmet Ismaili, si dhe me kryenegociatorin serb, Petar Petkovic.

Lajcak pak këtyre takimeve ka deklaruar në rrjetin social “X” se mirëpret përkushtimin e palëve për të gjetur një zgjidhje të qëndrueshme për komunitetet e prekura nga rregullorja e fundit e BQK-së.

I njëjti bëri të ditur se takimi i sotëm ka qenë një hap i parë i rëndësishëm, megjithatë thotë se shumë çështje politike mbesin ende pa përgjigje, teksa shton se takimet shtesë janë të nevojshme.

“Unë mirëpres angazhimin e palëve për të gjetur një zgjidhje të qëndrueshme për komunitetet e prekura nga rregullorja e fundit e BQK-së. Takimi i sotëm i Dialogut ishte një hap i parë i rëndësishëm, por shumë pyetje politike mbeten pa përgjigje. Do të nevojiten takime shtesë”, ka shkruar Lajçak.

Shefi i ekipti negociator të Kosovës, Besnik Bislimi, s’ka udhëtuar fare drejt Brukselit.

Related Articles