Filmi për dëbimin e familjeve kosovare, u lë mbresa Austriakëve, i japin çmimin kryesor

Filmi për dëbimin e familjeve kosovare, u lë mbresa Austriakëve, i japin çmimin kryesor

Para pak ditësh, “Die unsichtbare Grenze” apo “Kufiri i padukshëm” i regjisorit austriak Mark Gerstofer, ka fituar çmimin kryesorë në kategorinë e filmave të shkurtër në Austri.

Ky film trajton historinë e një familje nga Kosova të cilët deportohen nga Austria.

Ndonëse pordhim i huaj, pjesë e filmit janë edhe dy aktor shqiptarë Labinot Morina si dhe Vjosa Breitender–Lubeniqi.

Rrugëtimi i këtij filmi nëpër festivale ka qenë mbreslënës. /Gazeta Enigma

Related Articles