Murati: Buxheti për vitin e ardhshëm pritet të jetë 2.7 miliardë

Murati: Buxheti për vitin e ardhshëm pritet të jetë 2.7 miliardë

Ministri i Financave, Hekuran Murati ka paraqitur Projektligjin për ndarjet buxhetore.Ai ka thënë se këtë vit i kanë përcjellë me kujdes treguesit ekonomik dhe sipas ASK-së brutoprodukti vendor ka shënuar një rritje rreth 10 për qind.

“Sipas vlerësimeve tona ekonomia është rritur. Projektligji për buxhetin si shifër parashihet të jetë 2.7 miliard, pra 8.7 për qind më lartë se buxheti i rishikuar i këtij viti. Borxhi publik është venë në kontroll kemi reduktim të rritjes”, ka thënë ai.

Deputeti Armend Muja ka thënë se komisioni e ka shqyrtuar projektligjin dhe i ka rekomanduar Kuvendit që të miratohet në parim.

“Ajo që është interesant nga shqyrtimi në lexim të parë vërehet që buxheti i vitit të ardhshëm është një nga buxhetet më i larta dhe më gjithëpërfshirës në historinë e Kosovës. Të hyrat buxhetore në këtë vit parashihen të jenë 2.3 miliardë euro”, ka thënë ai. /Gazeta Enigma.

Related Articles