85 deputetë të Kuvendit me asistentë personal, pagat dhe shtesat e tyre arrijnë në 900 € në muaj

Rreth 1 milion € i ka shpenzuar Kuvendi i Republikës së Kosovës për pagat dhe shtesat e asistentëve të deputetëve,…

Kosova dhe Gjermania nënshkruajnë marrëveshje në vlerë 90 milionë euro, pritet të shfrytëzohen për punësim, energji dhe integrim

Kosova dhe Gjermania kanë nënshkruar marrëveshje në vlerë 90 milionë euro. Më atë synohet mbështetje për dy vjet, ku 20…

BQK: Depozitat në bankat vendore shkojnë në 6.05 miliardë euro

Banka Qendrore e Kosovës ka njoftuar se vlera e depozitave të reja për muajin mars ka qenë 69.70 milionë euro.…

BQK: Vlera e kredive nëpër bankat komerciale kalon 5 miliardëshin

241.2 milionë euro është vlera e kredive të reja për muajin mars. Banka Qendrore e Kosovës njofton se kreditë bruto…

Shtatfishohet numri i zyrtarëve që nuk deklaruan pasurisë

Për rreth shtatë herë është rritur numri i zyrtarëve publik që nuk e kanë bërë deklarimin e pasurisë në Agjencinë…

Murati bën bilancin e punëve të qeverisë në 3 vjet mandat

Ministri i Financave, Hekuran Murati, tha se qeveria Kurti është ballafaquar me shumë sfida gjatë 3 vjetëve mandat. Në këto…

Murati pret në takim delegacionin saudit, ja se për çfarë diskutuan

Ministri i Financave, Hekuran Murati, sot është takuar me delegacionin e Fondit Saudit për Zhvillim, raporton Gazeta “Enigma”. Në këtë…

Rregullorja e re, BQK tregon se ku dhe si mund të bëhet pranimi dhe konvertimi i dinarit në euro

Rregullorja e miratuar nga Banka Qendrore e Kosovës ku ndalohet qarkullimi i dinarit serb po vazhdon të kundërshtohet nga shtetet…

Azemi: Paga në Kosovë as nuk bën të jetosh, por as nuk mund të vdesësh

Ani pse u miratua në korrik të vitit të kaluar, Ligji për Pagën Minimale nuk ka filluar të zbatohet ende.…

BQK: Nga 1 shkurti, pagesat në Kosovë do të kryhen veç me euro

Nga 1 shkurti i këtij viti, valuta e vetme e lejuar për transaksione të pagesave me para të gatshme në…