Operacioni i përbashkët Itali – Shqipëri: Godasin grupin që përfitoi 5 milionë euro nga mashtrimet me “Call Center”

Operacioni i përbashkët Itali – Shqipëri: Godasin grupin që përfitoi 5 milionë euro nga mashtrimet me “Call Center”

Policia e Italisë dhe ajo e Shqipërisë, kanë realizuar një operacion të përbashkët kundër mashtrimit me “Call Center”.

Sipas gazetës italiane “Ansa”, Prokuroria e Pordenones ka urdhëruar realizimin e 14 kontrolleve në Shqipëri.

Raportohet se është goditur një grup i cili ka arritur që t’i përfitonte 5 milionë euro.

Ata me teknika të sofistikuara të mashtrimit kanë arritur që t’i mashtrojnë qindra qytetarë italianë.

Bëhet e ditur se grupi kriminal paratë i pastronte në vendet si: Holanda, Qipro, Lituania, Estonia dhe Gjermania, dhe më pas paratë i kovertonin në kriptovaluta.

Sipas Ansas, Prokuroria ka realizuar 42 mijë përgjime.

Related Articles