“PISA 2022”: Kosova, pothuajse në fund për lexim e shkencë

Kosova është renditur pothuajse në vendet e fundit në rezultatet e testit të PISA-s për vitin 2022. Kosova ka zënë…

Mbyllet kjo shkollë në Kosovë, mbetën më shumë mësimdhënës sesa nxënës

Shtatori i sivjetshëm e gjeti të mbyllur shkollën “Naim Frashëri” në Kotlinë të Kaçanikut. Dikur plot gjallëri, shkollës i është vënë…

Digjitalizimi i shkollave: Vetëm 32 laptopë në shkollën me mbi 1.200 nxënës

Viti i ri shkollor në Kosovë, prej kohësh, nuk nis pa ndonjë sfidë – sivjet ishte sigurimi i teksteve shkollore,…

Në mungesë të nxënësve, mbyllet shkolla fillore në Kotlinë të Kaçanikut, e hapur në vitin 1948

Në Kaçanik, një shkolle i është vënë dryni. Mbyllja e saj nuk ka të bëjë me mungesë kushtesh, por me…

Tre nxënës në Serbi kapen me lista të personave që dëshirojnë t’i vrasin

Ministria e Punëve të Brendshme e Serbisë për mediat vendase ka konfirmuar se në tri shkolla në Serbi, nxënësit kanë…

Policia kontrollon 11 shkolla, konfiskon gjashtë thika

Njësitet policore të Mitrovicës së Jugut, sot kanë realizuar kontrolle në 11 shkolla të mesme në tri komuna, në Mitrovicën…

Klasa me një nxënës në Komunën e Prishtinë

Është vetëm një nxënës që ndjek mësimet në klasën e parë të Shkollës Fillore “Rilindja” në fshatin Keqekollë të Komunës…

Nesër rifillon procesi mësimor në Komunën e Klinës

Drejtoria Komunale e Arsimit në Komunën e Klinës, ka njofton të gjithë nxënësit, mësimdhënësit dhe qytetarët se nesër, më datë…

Vërshimet në Skenderaj: Nesër nuk mbahet mësim në katër shkolla

Nesër nuk do të mbahet mësimi në katër shkolla të Skenderajt, si pasojë e vërshimeve që kanë lënë dëme të…

Banorët kundërshtojnë mbylljen e dy shkollave në komunën e Ferizajt (VIDEO)

Në kuadër të ri-organizimit, një numër i shkollave do mbyllen në komunën e Ferizajt. Tetë prej tyre janë identifikuar në…