Dorëzohet raporti i fazës së parë për rishikimin e teksteve shkollore

Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Arbërie Nagavci, i ka dorëzuar kryeministrit, Albin Kurti, raportin e fazës së parë…

Ende ka nxënës në Prishtinë pa libra shkollorë

Mësimi ka filluar tash e një muaj por mungesa e librave dhe subvencionimi i prindërve, ende nuk është përmbushur në…

Nënshkruhet kontrata për ndërtimin e shkollës në Dumosh në vlerë 560 mijë euro

Kryetari i Podujevës, Shpejtim Bulliqi, ka bërë të ditur se është nënshkruar kontrata për ndërtimin e shkollës fillore në fshatin…

Ora e parë e mësimit në shkollat e Kosovës sot i kushtohet “Epopesë së UÇK-së”

Për nder të  25 vjetorit të rënies së komandantit legjendar, Adem Jasharit, familjes së tij dhe Jasharëve të tjerë, në…

Ankohet Këshilli i Prindërve: Nxënësit do kenë 9 muaj mësim e vetëm një javë pushim

Pas 4 muajve proces mësimor intensiv, nxënësit në arsimin parauniversitar në shkollat publike realizuan pushimin dimëror prej 5 ditëve. Këtë…

“Rrezikohet mbyllja e disa shkollave në Kosovë”

Numri i nxënësve që vijojnë mësimin në shkollat e fshatrave ka rënë dukshëm gjatë viteve të fundit dhe kjo po…

Një muaj me vonesë, nxënësit kthehen sot në bankat shkollore

Me një muaj vonesë, sot fillon mësimi në të gjitha nivelet e arsimit para-universitar në Kosovë, pas suspendimit të grevës…

Punëtorët e pastrimit protestojnë para Komunës së Gjilanit, kërkojnë pagën e muajit mars

Punëtorët e kompanive të pastrimit, të shkollave në Komunën e Gjilanit, janë duke protestuar para dyerve të kryetarit, Alban Hyseni,…

Rritet numri i shkollave të mbyllura, shkak infeksioni me COVID-19

Si pasojë e rritjes së numrit të rasteve me COVID-19, mbi 80 shkolla në Kosovë janë mbyllur, raporton Gazeta “Enigma”.Kësaj…

A po rrezikohet mbajtja e mësimit në prani fizike për shkak të infektimit të madh të nxënësve me COVID-19?

Shifrat e të infektuarave me COVID-19 në Kosovë vazhdojnë të jenë të frikshme në ditët e fundit me variantin ‘Omicron’.…