Zëvendëssekretari i NATO-s paralajmëron Serbinë: KFOR-i është gati për të ndërhyrë në veri

Zëvendëssekretari i NATO-s paralajmëron Serbinë: KFOR-i është gati për të ndërhyrë në veri

Zëvendëssekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Mircea Geoana, ka reaguar pasi u hoqën bllokadat në veri të vendit dhe tashmë është liruar qarkullimi për lëvizjen e qytetarëve dhe mallrave.Megjithatë, Geoana u shpreh se ka biseduar me Komandanti i KFOR-it në Kosovë, Ferenc Kajari, për gjendjen që është krijuar në vendin tonë.

Ai shtoi se KFOR-i është i gatshëm për ndërhyrje në veri të vendit nëse rrezikohet stabiliteti.

“Fola me komandantin e KFOR-it, Ferenc Kajári për situatën në Kosovë. KFOR-i po monitoron nga afër dhe mbetet i përgatitur për të ndërhyrë nëse rrezikohet stabiliteti në veri të Kosovës, bazuar në mandatin e OKB-së”, u shpreh Geoana në Twitter.

Related Articles