Rohde: Avokatët kosovarë mund të praktikojnë ligjin gjerman vetëm me diplomë përkatëse

Rohde: Avokatët kosovarë mund të praktikojnë ligjin gjerman vetëm me diplomë përkatëse

Ambasadori gjerman në Kosovë, Jorn Rohde, është sqaruar pasi ambasadori i Kosovës në Gjermani, Faruk Ajeti dha një lajm se Gjermania ka njohur licensat e avokatëve kosovarë. 

Rohde e ka bërë të qartë se për të praktikuar ligjin gjerman, avokatët kosovarë duhet të kenë një diplomë përkatëse dhe se ky kusht, mbetet për përfaqësimin e klientëve në gjykatat gjermane.

Rohde përmes një shkrimi në Twitter, ka deklaruar se përditësimi i fundit, pra ajo që ambasadori Ajeti e paraqiti si “njohje” të avokatëve kosovarë, ka të bëjë vetëm me aktivitetet jashtëgjyqësor, pra jo me procedura gjyqësore.

“Sqarim për shkrimin tim më poshtë: Përderisa avokatëve kosovarë u lejohet që të punojnë në Gjermani, praktikimi i ligjit gjerman bën të nevojshme një diplomë përkatëse. Ky kusht mbetet për përfaqësim të klientëve në gjykata gjermane. Përditësimi lidhet vetëm me aktivitetet ekstrakurrikulare të avokatëve, duke i përjashtuar procedurat gjyqësore”, ka shkruar ambasadori gjemran.

Related Articles