AKB: Sektori financiar janë profiterët më të mëdhenjë në Kosovë

AKB përmes një postimi në facebook ka thënë se e vlerëson sektorin financiar si më profitabil në kosovë fal interesit…

Fondi Monetar Ndërkombëtar publikon Raportin për Kosovën, këto janë konkluzionet

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ka mirëpritur vlerësimet e Fondit Monetar Ndërkombëtar pas përfundimit të konsultave të Artikullit IV…

Alarmi në BQK, del në vendngjarje zëvendësguvernatori

Një alarm në Bankën Qendrore të Kosovës është lëshuar dy herë para pak çastesh. Si rezultat aty ka shkuar edhe…

107 milionë euro fitim të pastër në 11 muaj për bankat kosovare

Më shumë se 107 milionë euro është profiti i pastër neto i bankave komerciale që operojnë në vendin tonë vetëm…

Guvernatori i BQK-së: Falë diasporës ekonomia e Kosovës u rrit me 9.9 për qind

“Viti 2021 konsiderohet vit i sukseshëm për Kosovën, falë diasporës, politikat e qeverisë dhe rolit të BQK-së, ekonomia e Kosovës…

Guvernatori Mehmeti: Rritja ekonomike gati 10%, remitencat deri në 15% më shumë

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Fehmi Mehmeti ka thënë se rritja ekonomike në Kosovë këtë vit do të…

BQK-ja thotë se nuk do të lejojnë pagesa të dyfishta për polisën kufitare në Kosovë

Ndonëse Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për ta mbuluar polisa kufitare për bashkatdhetarët apo siç njihet ndryshe “Kartoni i…

Komisioni Evropian vlerëson masat e ndërmarra në sektorin financiar gjatë pandemisë nga BQK

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës ka bërë të ditur se ka mirëpritur përfundimet e nxjerra në raportin e Komisionit…

BQK reagon pasi u hoq detyrimi i tatimit në pronë për regjistrimin e veturës

Banka Qendrore e Kosovës ka reaguar pasi që ministria e Financave hoqi detyrimin e paraqitjes së tatimit në pronë për…

BQK-ja ia revokon licencën kompanisë “Kosova e Re”, Mehmeti jep arsyet

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) Fehmi Mehmeti ka mbajtur konferencë për medie. Ai ka treguar që Bordi ka…