Arifi: Gërvalla dhe Kurti na kanë premtuar se çështja e shqiptarëve të Preshevës do të diskutohet në Bruksel

Nagip Arifi, kryetar i Bujanovcit, foli për vizitën e Ministres së Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla, në Luginën e Preshevës,…

Sinani: Pozitive që Kurti na përmendi në Bruksel – Lugina të mos instrumentalizohet nga kryeqendrat

Çështja e shqiptarëve të Luginës së Preshevës duhet hapur në Bruksel nga Qeveria e Kosovës. Kështu mendon Kryetarja e Komunës…

Lugina e Preshevës kërkon ulëse në bisedimet në Bruksel

Shqiptarët e Luginës së Preshevës, po kërkojnë që edhe fizikisht të jenë pjesë e dialogut ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, për…

Kamberi: S’presim marrëveshje kuptimplotë nga dialogu nëse s’trajtohet Lugina

Deputeti shqiptar në Serbi, Shaip Kamberi, që ‘dridhi’ Kuvendin e Serbisë duke e vendosur flamurin kuqezi e me fjalimin e…

Shaip Kamberi: Vetëm ShBA-ja mund ta detyrojë Serbinë të njohë Kosovën

Dialogu midis Kosovës dhe Serbisë vazhdon të jetë temë diskutimi për shqiptarët në Luginën e Preshevës. Deputeti shqiptar në parlamentin…